Izvor:
28.04.2017 u 16:55
0

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Angela Merkel oduvala i Turke i Britance!

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je juče pred nemačkim parlamentom da se Velika Britanija okane "iluzija" da će imati ista prava kao članica Evropske unije nakon što napusti blok.

To je možda jasno samo po sebi, ali ja to moram da kažem zbog toga što neki ljudi u Britaniji imaju iluzije u ovom momentu – rekla je Merkelova, prenosi AFP.

Ona je rekla i da su odnosi Evropske unije i Turske ozbiljno poljuljani potezima koje preduzima vlada predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Događaji prethodnih nedelja ozbiljno su naškodili nemačko-turskim, kao i evropsko-turskim odnosima – rekla je Merkelova u obraćanju parlamentu. Ona je pomenula slučaj hapšenja nemačkog novinara u Turskoj, ističući da je to "suprotno ustavnoj državi". Merkelova je rekla da nedavni događaji u Turskoj traže reakciju EU.

EU će razgovarati o tome kad budemo imali jasne informacije i jasnu procenu posledica – navela je ona.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter