Izvor:
29.04.2017 u 14:16
0

GENERAL SAD PRIZNAO NEMOĆ AKO KIM NAPADNE KLASIČNIM ORUŽJEM: Jednu zemlju ne mogu da odbrane! (VIDEO)

Vojska SAD je priznala da ne može da spreče da Severna Koreja bombarduje Seul sa 4.000 artiljerijskih projektila.

Američki general koji ima moć da uništi Severnu Koreju je otkrio da ta zemlja ne može da zaustaviti Kim Džong-una da zbriše zemlju sa 25 miliona stanovnika.

Šokantno priznanje dolazi od generala Herija Harisa i znači da jednom kada Severna Koreja naredi napad, SAD će biti bespomoćne da spase stanovnike Južne Koreje.

Komandant američke Pacifičke komande je rekao da bi Seul, koji je jedan od najviše naseljenih gradova na svetu, mogao biti uništen za nekoliko minuta.

Predsednik SAD Donald Tramp nije isključio mogućnost "velikog sukoba" sa Severnom Korejom zbog njenog nuklearnog i raketnog programa. Iako stručnjaci smatraju da SAD može lako dobiti rat, broj mrtvih na obe strane bi bio veliki.

David Martin iz CBS-a, rekao je da se zvaničnici plaše da su Južna Koreja i Australija najrealnije mete. Komanda mornarice SAD na Pacifiku saopštila je da Amerika mora pretpostaviti da će severnokorejski lider baciti nuklearku na Ameriku ako mu se pruži prilika.

Protivraketni THAAD sistem, namenjen rušenju nuklearnih projektila, treba da postane operativan ove nedelje u Južnoj Koreji.

Međutim, generali SAD su priznali da ne mogu da spreče staromodni napad. Severna Koreja ima oko 4.000 artiljerijskih oružja koji savremeni sistemi odbrane nisu u stanju da zaustave.

Independent
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter