Izvor:
30.05.2016 u 19:53
0

TURSKA BESNA NA NEMAČKU: Ako ubistvo JERMENA proglasite GENOCIDOM, sledi…

Turska vlada je danas upozorila nemački parlament da ne usvaja rezoluciju kojom se masovno ubistvo Jermena za vreme Otomanskog carstva naziva genocidom, ističući da bi to moglo da ima posledice po bilateralne odnose.

Poslanici donjeg doma nemačkog parlamenta bi u četvrtak trebalo da glasaju o rezoluciji koja govori o dvogodišnjem periodu počev od 1915, kad je na području Otomanskog carstva ubijen veći broj Jermena, prenela je agencija AFP.

U tekstu rezolucije se više puta pominje sporna reč "genocid, navodi francuska agencija.

"Nemačka je naš prijatelj i naš saveznik, u kojoj živi veliki broj građana turskog porekla", izjavio je zamenik turskog premijera i portparol vlade Turske Numan Kurtulmus, koji je dodao: "Nemačka mora da bude oprezna kad je reč o svojim odnosima sa Turskom".

"Mislim da nemački parlament neće uništiti te odnose zbog dva ili tri političara" koji su tu rezoluciju stavili na glasanje u Bundestagu, rekao je Kurtulmus.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/FCBayernEN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter