Izvor:
04.05.2017 u 18:08
0

MAKRON ZAPRETIO: Francuzi, proći ćete kao Britanija i SAD ako ne glasate za mene!

Tri dana uoči odlučujućeg kruga izbora za predsednika Francuske, predizborni tim nezavisnog centrističkog kandidata Emanuela Makrona uputio je biračima poslednju poruku u kojoj ih poziva da "izađu na birališta i naprave pravi izbor, ako ne žele da im bude kao Amerikancima ili Britancima".

Makronov tim je na Tviteru danas objavio video klip na kojem američki i britanski građani izražavaju žaljenje zbog toga što su glasali za Donalda Trampa ili za Bregzit.

Kratak snimak se završava jasnom porukom: "U nedelju će Francuska morati da napravi izbor. Nije nemoguće da će to biti onaj lošiji", prenosi AP.

Makronov tim je, dan posle žustre debate tog predsedničkog kandidata sa liderkom krajnje desnice Marin Le Pen sa kojom će se u nedelju suočiti, saopštio da je žrtva "kampanje sajber dezinformisanja", zapretivši tužbom.

Pokret "U marš!" tog bivšeg investicionog bankara i ministra ekonomije tvrdi da su se, neposredno uoči početka sinoćne televizijske debate, na internetu pojavili navodi da Makron ima tajne fondove na neprijavljenom računu u inostranstvu.

Makron je danas za to optužio svoju rivalku Le Pen, rekavši da "širi laži", dok je ona izjavila da nema dokaze da Makron ima skriveni bankovni račun na Bahamina, mada je to pitanje pokrenula sinoć tokom debate pomenuvši navode koji kruže društvenim mrežama.

Prema rezultatima najnovije ankete, Makron vodi u odnosu na Le Pen sa 61 odsto prema 39 odsto glasova, nakon što je većina Francuza ocenila da je on bio ubedljiviji u sinoćnoj debati, što je ojačalo njegov status favorita u trci za Jelisejsku palatu, navodi Rojters.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/Bloomberg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter