Izvor:
04.05.2017 u 18:17
0

ŽRTVE TUŽILE FEJSBUK I TVITER: Društvene mreže šire terorizam!

Porodice žrtava terorističkog napada u San Bernardinu u američkoj državi Kalifornija podnele su tužbu protiv društvenih mreža "Tviter", "Fejsbuk" i "Gugla", "Jutjuba" zbog pružanja mogućnosti širenja terorističke ideologije, preneli su kalifornijski mediji.

U napadu je stradalo 14 osoba, a porodice žrtava tvrde da se teroristička ideologija ne bi tako širila da nije društvenih mreža.

– Bez optuženih kompanija 'Tviter', 'Fejsbuk' i 'Gugl', ekstremni razvoj 'Islamske države' u jednu od najstrašnijih terorističkih grupa ne bi bio moguć – navodi se u saopštenju koje prenosi "Los Anđeles tajms".

Članovi porodica žrtava navode da je "Islamska država" putem socijalnih mreža direktno uticala na napade terorista, čak i kada oni koji su izvršili napad nisu bili u direktnom kontaktu sa terorističkom organizacijom, prenosi "Sputnjik".

Teroristički napad u San Bernardinu, koji su izveli Rizvan Faruk i njegova supruga Tašfen Malik, desio se 2. decembra 2015. godine. Napadači su ubijeni, a istražiooci su prilikom pretresa tela pronašli Malikove poruke na "Fejsbuku", u kojima on pruža podršku džihadu i zaklinje se na vernost lideru "Islamske države" Abu Bakr Bagdadiju.

Izvor: Srna

Foto: baokhanhhoa.com.vn

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter