Izvor:
04.05.2017 u 19:01
0

LAVROV: U AMERICI VLADA RUSOFOBIJA!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je rusofobija, pokrenuta za vreme administracije bivšeg američkog predsednika Baraka Obame, zadržala svoju inerciju u SAD.

Lavrov je, nakon sastanka sa finskim kolegom Timom Soinijem, kazao da su odnosi Moskve i Vašingtona u trenutku promene u Beloj kući, bili na najnižem nivou jer je Obamina administracija činila sve što je mogla kako bi ih potkopala, prenosi Tas s.

"Žalosno je što i dalje postoji rusofobija u SAD koja je pokrenuta za vreme Obamine administracije", rekao je Lavrov i dodao da je očito da se rusofobija koristi za političku borbu unutar SAD.

Prema njegovim rečima, nije pronađen ni jedan dokaz o umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore, održane u novembru prošle godine.

"Čuli smo brojne optužbe koje se graničce sa histerijom protiv Rusije. Vidimo da američki Kongres osniva neke međuresorne strukture kako bi istražio pretnje od Rusije, ali nismo videli ni čuli nijedan dokaz koji bi potvrdio optužbe protiv nas", rekao je Lavrov.

Slične optužbe iznele su Velika Britanija, Francuska, a nedavno i Švedska, rekao je Lavrov i istakao da ti verbalni napadi nisu ničim potvrđeni.

"Da dokazi postoje, o njima bi moglo da se raspravlja. Ukoliko nema dokaza, kampanju sagledavamo isključivo kao propagandu radi postizanja ne tako dobrih ciljeva", zaključio je Lavrov.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/Interpreter_Mag

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter