Izvor:
31.05.2016 u 17:55
0

TRAGIČAN KRAJ MILIONERA: Ubio se ŠEF velike osiguravajuće kompanije!

Bivši šef jedne od najvećih osiguravajućih kompanija u Cirihu izvršio je samoubistvo šest meseci nakon što je dao otkaz zbog problema u poslovanju. Direktor finansija iste kompanije pre tri godine je takođe izvršio samoubistvo.

Martin Sen (59), bivši šef najveće osiguravajuće kompanije u Švajcarskoj, ubio se hicem iz pištolja u svojoj porodičnoj kući na Alpima, prenosi švajcarska štampa. Sen je u decembru dao otkaz na mesto izvršnog direktora, nakon niza upozorenja zbog vođenja finansija i nestručnog preuzimanja britanske konkurentske kompanije RSA.

Otac dvoje odrasle dece, suprug muzičarke, Sen je bio i jedan od najbolje plaćenih švajcarskih direktora sa godišnjom zaradom većom od sedam miliona evra. Njegov prijatelj i kolega, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je Sen bio miran i povučen čovek i ništa nije ukazivalo da će izvršiti samoubistvo.

Senovo samoubistvo je usledilo nepune tri godine nakon što se na isti potez odlučio Pjer Vauter, šef finansija iste kompanije.

To samoubistvo je stavilo u fokus pitanje sa kolikim pritiskom se suočavaju funkcioneri velikih korporacija u Švajcarskoj. Vauter (53) ostavio je oproštajno pismo koje je ironično počeo sa "onome na koga se ovo odnosi", a u daljem tekstu je objasnio da je demoralisan novim, agresivnim tonom u Cirihu.

Nedelju dana pre Vauterovog samoubistva i izršni direktor Sviskoma, Karsten Šloter oduzeo je sebi život.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Cafe del Montenegro

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter