Izvor:
10.05.2017 u 16:29
0

ZAPLENJENO 37 TONA DROGE: Evo kome je trebalo da bude isporučena!

Policija u Đenovi zaplenila je oko 37 tona sintentičke droge koja je trebalo preko Libije da bude isporučena borcima Islamske države.

Radi se o tramadolu, a italijanski mediji pominju i da je u pošiljci bilo nekoliko tona kaptagona, odnosno "droge za ratnike".

Izbijanjem rata u Siriji ova droga je postala glavna jer je teroristi poput Islamske države i Al Kaide, dele svojim borcima kako bi mogli da vrše zverstva po ratištu.

Italijanski zvaničnici rekli su da je deo droge trebalo da završi čak i u iračkom Mosulu, a vrednost droge je 75 miliona evra.

Pošiljka je upućena iz Indije da bi kasnije bila skrivena lažanim oznakama šampona i slične robe. Inače, kurdski borci su u medijima objašnjavali da normalan čovek pada nakon dva tri pogotka, dok u nadrogirane džihadiste bukvalno moraju da saspu čitav šaržer da bi ih ubili.

Ova droga "briše" strah i osećanja kod korisnika, a veruje se da su džihadisti pod njenim dejstvom izvršili neka od najgorih zločina.

Izvor: kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter