Izvor:
03.06.2016 u 02:46
0

OLAND NAJAVIO: Proglasićemo stanje PRIRODNE KATASTROFE!

Francuski predsednik Fransoa Oland najavio je danas da će proglasiti stanje prirodne katastrofe, pošto su tu zemlju pogodile poplave velikih razmera. Odluka o tome biće doneta na sastanku vlade u sredu, rekao je on, prenosi AFP. Više hiljada ljudi je već evakuisano, a premijer Manuel Vals je rekao tokom posete centru za kontrolu kriza da je potrebno evakuisati još najmanje 2.000 ljudi.

Situacija ostaje napeta i teška u nekoliko oblasti. Još imamo mnogo razloga za zabrinutost – rekao je Vals.

U nekim gradovima centralne Francuske zabeležene su najteže poplave za više od jednog veka, a u Parizu su postavljene zaštitne barijere duž Sene. U najposećenijem muzeju sveta, Luvru, saopštili su da će premestiti svoja umetnička blaga van domašaja Sene i da će u petak zatvoriti vrata za posete. Oko 25.000 domova je bez električne energije, a meteorolozi u sledeća 24 sata predviđaju nove padavine.

Tanjug
Foto: Twitter/Ekonomske vesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter