Izvor:
06.06.2016 u 01:17
0

RUSI ODLUČILI: Ove zemlje su naši NAJVEĆI NEPRIJATELJI!

Rusi veruju da su najveći neprijatelji Moskve SAD, Ukrajina i Turska, dok prijateljskim zemljama smatraju Belorusiju, Kazahstan i Kinu, pokazuju rezultati ankete Centra za istraživanje javnog mnjenja.

Prema anketi sprovedenoj od 20. do 23. maja među 2.400 ljudi širom Rusiji pokazuje i da je nivo antiameričkog i antievropskog raspoloženja u Rusiji danas veći nego pre pripajanja Krima 2014. godine, ali manji nego što je bio početkom prošle godine, prenosi Glas Amerike.

Primetno je da je u porastu negativan stav prema Ukrajini. Oko 48 odsto ispitanih smatra da je Ukrajina jedna od pet najneprijateljskijih zemalja prema Rusiji, dok je 2015. tako mislilo 37 odsto ljudi.

Broj ispitanika koji kažu da je Turska jedna od pet najneprijateljskijih zemalja popeo sa jednog procenta 2015. na 29 odsto u ovoj anketi. Čak 72 odsto ispitanih smatra da su SAD neprijateljska zemlja Rusiji.

Sa druge strane, Belorusija, Kazahstan i Kina su tri zemlje koje Rusi smatraju najprijateljskijim. Zatim slede Indija, Jermenija i Kuba, a Sirija je na sedmom mestu. Većina Rusa, 56 odsto protivi se članstvu Rusije u EU, dok 24 odsto ispitanika podržava tu ideju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BoKISmoKI94

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter