Izvor:
06.06.2016 u 13:52
0

POPLAVE UBIŠE EVROPU: Poginulo je namanje 18 ljudi!

Najmanje 18 osoba poginulo je u poplavama koje su, posle obilnih padavina, pogodile Nemačku, Francusku, Rumuniju i Belgiju, a u istočnom delu Francuske se predviđa novo nevreme.

Nivo vode u Parizu polako opada, pa je ponovo otvorena izložbena dvorana Gran Pale, zdanje iz 1900. godine, dok su Luvr, kao i pojedine železničke stanice, i dalje zatvorene.

Francusku su pogodile najgore poplave u poslednje tri decenije, što je izazvalo izlivanje Sene.

Nove nepogode predviđaju se za istočne delove Francuske. U Normandiji se očekuje i dalji porast Sene, a više od 11.000 domaćinstava je i dalje bez struje, preneo je AP.

Francuski presednik Fransoa Oland najavio je da će na sutrašnjem sastanku, kojim će predsedavati premijer Manuel Vals, biti procenjene posledice poplava.

U sredu će biti održana sednica vlade na kojoj će takođe biti reči o poplavama, rekao je Oland u intervjuu za francuski Inter radio.

U Nemačkoj je, zbog najavljenog nevremena, otakazan treći i poslednji dan popularnog festivala rok muzike "Rok am Ring", nakon što je u subotu u udaru groma povređeno 80 ljudi, od kojih neki teško, saopštili su organizatori festivala.

Rasprodati "Rok am Ring", koji se održava već 31. godinu, a ove godine mu je prisustvovalo više od 90.000 ljubitelja muzike, održava se na nekadašnjem aerodromu u blizini grada Mendig, preneo je Rojters.

Tanjug
Foto: Twitter/ClimateHour

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter