Izvor:
06.06.2016 u 14:36
0

ERDOGAN PONOVO RAZBESNEO JAVNOST: „Žene koje nisu majke NEPOTPUNE SU I MANJKAVE!“

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je u nedelju da su žene koje ne žele da postanu majke "nepotpune i manjkave" i pozvao žene da imaju najmanje troje dece.

On je u obraćanju turskom Udruženju žena i demokratije u Istanbulu rekao da podržava žene koje imaju uspešne profesionalne karijere, ali je naglasio da to "ne treba da im bude prepreka da rađaju decu", preneo je britanski Bi-Bi-Si.

To je najnoviji u nizu kontroverznih komentara turskog predsednika o ženama i njihovoj ulozi i društvu, ocenjuje Bi-Bi-Si, podsećajući da je on prošle nedelje pozvao muslimane da ne koriste kontracepciju i da imaju više dece.

U govoru 30. maja koji je prenosila turska televizija, Erdogan je naglasio da "nijedna muslimanska porodica" ne treba da koristi kontracepciju niti neki drugi vid planiranja porodice.

Erdogan, koji je postao predsednik Turske u avgustu 2014, nakon što je 12 godina bio na funkciji premijera, otac je četvoro dece.

On je i ranije govorio protiv kontracepcije, koju je na jednoj svadbi 2014. godine opisao kao "izdaju".

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter