Izvor:
07.06.2016 u 00:22
0

PORUKA MIRA I JEDNAKOSTI: Hiljade nagih Kolumbijaca na centralom trgu u Bogoti (FOTO, VIDEO)

Glavni grad Kolumbije Bogota juče nije bio mesto za stidljive.

Naime, 6 000 obnaženih Komubijaca poziralo je američkom fotografu Spenseru Taniku ispred parlamenta u Bogoti, kako bi se prenela poruka mira u zemlji koju pola vela potresaju oružani sukobi.

Učesnici ovog performansa su se okupili na Bolivarskom trgu, u centru Bogote, da bi pozirali nagi uprkos hladnoći, a sve u ime umetnosti.

Mi i naša golotinja, mirni, spokojni, bio je trenutak mira među nama – istakla je Klaudija Barentos, žena u četrdesetim godinama.

Bilo je sjajno – naveo je 20-godišnji Karlos Beltran. – Mislim da smo se svi osećali jednako, svi smo bili onakvi kakvi smo došli na svet

Jedan od učesnika je ocenio da je ovakvo iskustvo bilo ‘oslobađajuće’. – Kada su svi u istom, da tako kažem golom stanju, čini mi se da se osećaju prijatno. Bar ja jesam. To razbija tabue i barijere koje su nametnute nošenjem odeće –

Spenser Tanik, koji se proslavio takvim tipom fotografija, objasnio je da želi da prenese poruku „jednakosti, mira i jedinstva“.

Mir, to je raj. Čast mi je da budem ovde u vreme promena, u nadi da će mirovni sporazum napokon biti potpisan – rekao je misleći na pregovore kolumbijske vlade i levičarske oružane grupe FARK (FARC).

Fotografije će biti izložene u muzeju savremene umetnosti u Bogoti.

Pogledajte i kako je ovaj performans izgledao juče u Bogoti:

Izvor: Russia Today
Foto: Twitter/ carothz,caseykelbaugh,danakittycam

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter