Izvor:
08.06.2016 u 03:11
0

ČEKA SE REAKCIJA ZAPADA: Erdogan potpisao zakon o ODUZIMANJU IMUNITETA POSLANICIMA

Turski predsednik RedžepTajip Erdogan potpisao je danas zakon o oduzimanju poslaničkog imuniteta u slučaju krivičnog gonjenja.

Rojters prenosi da je to saopšteno iz Erdoganovog kabineta i navodi da je u pitanju ustavna promena koja će se verovatno okončati uklanjanjem poslanika prokurdske opozicije iz turskog parlamenta.

Erdogan je optužio prokurdsku partiju HDP, treću po jačini u parlamentu, da je političko krilo ekstremista koji su pokrenuli ustanak na jugoistoku Turske mahom naseljenom Kurdima, koji traje tri decenije. Rojters navodi da bi Erdogan želeo da vidi poslanike HDP-a na sudu.

Agencija dodaje da bi promena Ustava takođe mogla da Erdoganu obezbedi veća predsednička ovlašćenja.

Izvor:Tanjug
Foto:Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter