Izvor:
08.06.2016 u 13:41
0

SRUŠIO SE PATROLNI AVION: Poginulo je najmanje ČETVORO ljudi!

Najmanje četiri osobe su poginule u padu kineskog aviona za pomorsku patrolu, koji se srušio u planinskom predelu na istočnoj obali Kine, saopštile su danas lokalne vlasti.

Do nesreće je došlo juče tokom rutinskog leta u svrhu praćenja uslova u provinciji Džeđang, na čijoj obali se nalaze stotine ostrva, navodi se u saopštenju kineske Agencije za upravljanje morskim dobrima, a prenela je agencija AP.

Olupina aviona je pronađena sinoć nakon potrage u kojoj je učestvovalo 18 brodova i četiri helikoptera, a život su izgubila dva pilota i dva policajca.

Nije navedeno kojeg je tipa bio avion koji se srušio, ali pomenuta kineska agencija ima u svom sastavu helikoptere i avione "Harbin Y-12" kineske proizvodnje.

Ta agencija je jedna od četiri koja vrši patrole i policijske poslove duž velike kineske obale, kao i na područjima u vodama Južnog i Istočnog kineskog mora, na koje Kina polaže pravo.

Tanjug
Foto: Twitter/ifrackle

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter