Izvor:
09.06.2017 u 17:28
0

TEREZA MEJ TRAŽI DOZVOLU OD KRALJICE ZA FORMIRANJE VLADE!

Mej, čija je partija osvojila 17 mesta manje u odnosu na prošle izbore, trebalo bi da dođe u Bakingemsku palatu u 12.30 nakon čega će sastati sa kraljicom, prenosi Bi-Bi-Si.

Kako piše "Gardijan", Mej je postigla dogovor sa Demokratskom unionističkom partijom Severne Irske koja će podržati njenu manjinsku vladu. Prethodno, Džeremi Korbin zatražio je od Mej da podnese ostavku jer je izgubila većinu u parlamentu.

Za formiranje vlade potrebno je 326 mesta parlamentu od 650. "Bi-Bi-Si" piše da su prema sadašnjim rezultatima, konzervativci osvojili 319 mesta u parlamentu, a DUP (Demokratska unionistička partija Severne Irske) osvojila je 10, što bui ukupno bilo 329, odnosno većina.

Parlament će se 13. juna sastati da izabere svog novog predsednika, a tada će i poslanici položiti zakletvu.

Kraljica će 19. juna zvanično proglasiti početak rada novog Parlamenta, kada će pročitati program svoje vlade za predstojeću parlamentarnu godinu. U sedmici koja počinje 19. juna, počeće i pregovori ob Bregzitu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/KSGGeog, Twitter/FunkofChile

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter