Izvor:
09.06.2017 u 17:36
0

PUTIN ZNA KAKO DA POBEDI TERORIZAM: Možemo samo zajedno i beskompromisno!

Terorizam može da se pobedi samo zajedničkim naporima svih država, izjavio je ruski predsednik na sednici Saveta šefova država-članica Šangajske organizacije, koja se održava u Astani.

Ruski predsednik je izjavio su da bezbednost i stabilnost na spoljnim granicama država-članica uvek bile i jesu prioritet Šangajske organizacije za saradnju, dok eksplozija terorizma i ekstremizma u svetu, koja je bez presedana, tom zadatku daje posebnu aktuelnost.

– Više puta smo naglašavali da to zlo može da se pobedi samo poštenim i konstruktivnim objedinjavanjem napora svih država, na osnovu striktnog poštovanja međunarodnog prava. Borba protiv terorizma treba da bude beskompromisna – naglasio je on.

Paralelno sa eliminacijom socijalnih i ekonomskih razloga koji rađaju ovu pojavu, treba uraditi sve kako bi se neutralizovala ideologija terorizma. U vezi s tim raste uloga antiterorističkih struktura ŠOS-a, naglasio je Putin.

Ruski predsednik je predložio da se obnovi delatnost rada kontakt grupe ŠOS-Avganistan.

– Nesumnjivo, ključni značaj za regionalnu bezbednost ima stanje u Avganistanu. Očigledno je da vojno rešavanje unutaravganistanskog konflikta nema perspektivu. Rusija, kao i svi partneri iz ŠOS-a stalno se zalaže za političko rešavanje krize dogovorom između samih Avganistanaca –rekao je ruski lider u Astani.

U Astani se održava 17. sednica Saveta šefova država-članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS), na kojoj učestvuje predsednik Rusije Vladimir Putin. Teme dvodnevnog samita su razvoj ove organizacije, borba protiv terorizma i situacija na Bliskom istoku i u Avganistanu, dok je centralni događaj zvanično stupanje Indije i Pakistana u ŠOS.

Izvor: Telegraf
Foto: ARhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter