Izvor:
13.06.2017 u 02:11
0

DŽIHADISTI SU JE OTELI KAD JE IMALA SAMO 3 GODINE: Sada je slobodna, ali se ne seća ničega! (VIDEO)

ISIS je inače ubio oko 19.000 civila tokom rata u Iraku i to samo u periodu od januara 2014. do oktobra 2015. godine.

Kristina je sada šestogodišnja devojčica iz Jazidi plemena, koja je 2014. godine, kada joj je bilo samo tri godine, bila oteta i držana u zarobljeništvu od strane ratnika ISIS-a.

Potresan video prikazuje kako izgleda momenat kada malu Kristinu vraćaju njenim roditeljima, ali i činjenicu da se ona uopšte ne seća svog života u zarobljeništvu.

Na pitanje reportera: “Da li znaš gde se sada nalaziš?”, ona isprva ćuti da bi je njena mama podstakla da odgovori da je sada kod mame i tate.

Izgubljenog pogleda i izrazito ćutljiva, mala Kristina se ne seća ničega iz tri godine dugog perioda dok su je držali zarobljenu vojnici ISIS-a.

Njena majka objasnila je da se devojčica taman malo oporavila od šoka nakon što su je pre tri godine oteli i privikla se na svoju novu ISIS porodicu, ali onda je bila oslobođena, te sada sa svojo biološkom porodicom, na koju opet mora da se privikava.

– Ona se sada privikava na činjenicu da sam joj ja prava majka, da joj je ovo pravi tata i da je ovde ima svoju porodicu koja je voli. Shvatamo da sada mora da se vrati u stvarni svet što pre – kaže Aida Oubada, Kristinina majka.

Porodica ove malene heroine bila je u autobusu sa ostalim raseljenim ljudima, kada je ISIS oteo Kristinu avgustra 2014. godine. Iračke snage našle su je u zapadnom Mosulu tri godine kasnije, te je ubrzo vraćena svojoj porodici

– Kada sam je videla i prepoznala mislila sam da se desilo pravo čudo. Mi smo u ratu sa ISIS-om, oni uopšte nisu muslimani, oni su nevernici, čine najveća varvarstva koja ne može da uradi ni jedan vernik – jasna je Aida.

ISIS je inače ubio oko 19.000 civila tokom rata u Iraku i to samo u periodu od januara 2014. do oktobra 2015. godine. Džihadisti i dalje nemilosrdno proganjaju Jazide i hrišćane u Iraku, Siriji i Libiji. Ovakvo stanje stvari su i EU i SAD ocenile kao genocid 2016. godine.

Izvor: Srbija danas
Video: Facebook/al jazeera english

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter