Izvor:
14.06.2017 u 16:36
0

BIVŠI ČEŠKI PREDSEDNIK POZIVA ZEMLJAKE NA IZLAZAK IZ EU: To je jedini način da sačuvamo svoju državu!

Bivši češki predsednik Vaclav Klaus ocenio je da je vreme da Češka počne da se priprema za izlazak iz Evropske unije i dodao da je to jedini način da Česi sačuvaju i spasu svoju zemlju.

On je to poručio nakon što je Evropska komsija juče odlučila da pokrene prekšajni postupak protiv te zemlje, kao i Mađarske i Poljske, zbog neispunjavanja obaveza u prihvatu izbeglica.

– Suštinski i potpuno odlučno protestujemo protiv odluke EU da počne upravljanje Češkom Republikom zbog takozvanog nepoštovanja (odluke) da primi migrante na osnovu obaveznih kvota Brisela. Protestujemo protiv pokušaja da nas kazne i primoraju nas na poslušnost – rekao je Klaus.

Prema njegovim rečima, EU samo pokazuje kakve su njene namere prema Češkoj, navodi se u Klausovom saopštenju dostavljenom českim medijima.

– Odbacujemo argument da moramo da budemo tamo, da moramo da budemo prisutni kada se donose odluke, da moramo da budemo u takozvanom tvrdom jezgru Unije. U procesu donošenja odluka u EU, iako danas jesmo prisutni, mi ne odlučujemo – smatra Klaus.

On je dodao da se glas Češke u EU ignoriše i poručio da Češkoj nisu potrebne, niti želi subvencije iz evropskih fondova.

– Sve to implicira jedini moguć i istovremeno jedini neophodan zaključak: vreme je da počnemo da se spremamo za izlazak naše zemlje iz EU. To je jedini način da našu zemlju, koju smo nasledili od naših predaka i imamo obavezu da kao odvojen entitet prenesemo budućim generacijama, sačuvamo i spasimo – rekao je Klaus.

Šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek juče je snažno protestovao protiv odluke Evropske komisije da počne upravljanje Češkom Republikom zbog njenog neslaganja sa kvotama za prijem migranata.

– Radimo veliki broj različitih stvari, primoravamo ljude da odlaze u zemlje gde ne žele ni da ostanu. Cela ideja koju guramo širom Evrope da preselimo mase ljudi, deluje nam pogrešno – rekao je on novinarima.

Izvor: Tanjug

Foto:Twitter/Blesk24

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter