Izvor:
10.06.2016 u 18:24
0

ZADOVOLJENA PRAVDA: Izrečene kazne DOŽIVOTNE ROBIJE za grupno silovanje

U Indiji je izrečena kazna doživotnog zatvora za pet od devet članova grupe zbog silovanja turistkinje iz Danske 2014. godine.

Devet muškaraca, od kojih su trojiča maloletnici, uhapšeni su zbog zločina grupnog silovanja žene stare 52 godine, državljanke Danske koja je u Indiji boravila kao turista.

Sud u Nju Delhiju, izrekao je kazne doživotnog zatvora za petoricu, jedan optuženi je u međuvremenu umro, dok se maloletnicima sudi u sudu za maloletnike. Osuđeni imaju pravo na podnošenje žalbe na presudu.

Turistkinja je zalutala na putu ka svom hotelu u oblasti Deli, zbog čega je prišla grupi muškaraca da ih pita za pravac. Nakon zločina, žrtva grupnog silovanja je u prisutvu danskog ambasadora otišla u policiju, dala detaljnu izjavu o događaju nakon čega je hitno prebačena u inostranstvo.

Prema pisanju BBC-ja, nakon ovog događaja, kao i grupnog silovanja učenice u gradskom autobusu, Indija je donela set novih zakona sa ciljem prevencije silovanja. Medutim, kako navodi britanski medij, brutalni seksualni napadi na žene i devojčice su i dalje prisutni širom Indije.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Prijedor24com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter