Izvor:
13.06.2016 u 01:33
0

POKUŠAJ KRIJUMČARENJA: Otkriveni ilegalci u kamionu

Austrijska policija osujetila je pokušaj krijumčarenja 17 lica iz Mađarske u Austriju. Na autoputu A4, u noći na nedelju, policajci su prilikom granične kontrole na prelazu Nikelsdorf otkrili 17 izbeglica – šest žena i 11 muškaraca iz Iraka, Avganistana, Sirije i Pakistana.

Njih je kamiončićem pokušao da prebaci jedan 30-ogodišnji vozač, koji je uhapšen. Kako je saopštila policija, ilegalci je trebalo da budu prebačeni delimično u teretnom delu kaiona, ali i u kabini. Ilegalci su prebačeni u policijsku stanicu u Ajzenštat. Austrija je pre izvesnog vremena uvela graničnu kontrolu na prelazu Niklesdorf, najvećem prelazi između Mađarske i Austrije.

Policija je suzila ulaz u Austriju na jednu traku i, najpre samo vizuelno kontroliše sve automobile koji ulaze, a sumnjiva vozila, pre svega kamione i kombije, detaljno pretražuje. Ta kontrola dovela je do svakodnevnih dugih kolona na ulazu u Austriju. Austrijske vlasti već duže upozoravaju da bi ponovo preko Mađarske mogao uslediti veći talas izbeglica.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter