Izvor:
13.06.2016 u 01:42
0

OGLASIO SE OBAMA: Orlando je teroristički čin

Američki predsednik Barak Obama osudio danas pucnjavu u noćnom gej klubu kada je poginulo 50, a ranjeno 53 ljudi kao teroristički čin, poručivši da se Amerika neće prepustiti strahu.

SAD će biti ujedinjene u zaštiti Amerikanaca protiv onih koji prete zemlji– naglasio je Obama u obraćanju novinarima povodom najmosovnije pucnjave u istoriji te zemlje.

On je istakao da FBI sprovodi istragu i da zasad još nisu poznati motivi ovog napada, dodajući da se neće štedeti napori da se utvrdi da li je bio u vezi sa terorističkim grupama. Obama je najmasovniju pucnjavu u SAD nazvao i činom mržnje i brutalnim ubistvom, prenele su agencije.

Takođe je rekao da je ovo težak dan za LGBT zajednicu i "otrežnjujući podsetnik da je napad na bilo kog Amerikanca napad na sve nas". Predsednik SAD je završio obraćanje u Beloj kući bez pitanja novinara.

Rano jutros policija je izvela kontrolisanu eksploziju ispred kluba gde je naoružani napadač, identifikovan kao Omar Matin, Amerikanac avganistanskog porekla, pucao na posetioce i zabarikadirao se zajedno sa taocima, nakon čega je ubijen. Američki mediji prenose da je on pre nego što je otvorio vatru pozvao policiju (911) i u telefonskom pozivu zakleo se na vernost Islamskoj državi.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter