Izvor:
14.06.2016 u 03:21
0

NEMAČKI PREDSEDNIK APELUJE: Družite se sa muslimanima, NE SATANIZUJTE IH!

Nemački predsednik Joakim Gauk upozorio je večeras, tokom ramazanske večere kojoj se pridružio, da ne treba satanizovati muslimane, a tu poruku je uputio dan nakon što je muškarac koji se zakleo na vernost Islamskoj državi ubio 49 ljudi u američkom gej noćnom klubu.

Gauk, bivši luteranski sveštenik iz Istočne Nemačke, pridružio se iftar večeri u Moabitu, siromašnoj berlinskoj četvrti u kojoj živi veliki broj migranata, prenosi Rojters.

Promovisanje susreta je naročito važno u trenutku kada se širi međusobno nepoverenje – rekao je Gauk, dodavši da su mnogi Nemci u strahu posle nedavnih islamističkih napada u Parizu i Briselu.

A za neke je strah od islamističkog terorizma postao strah od muslimana – istakao je nemački predsednik.

On je upozorio na polarizaciju društva i pozvao Nemce da se svakodnevno druže sa muslimanima.

Kako je istakao, napori u cilju integracije u Nemačkoj se isplate i sve veći broj muslimana istupa protiv fundamentalističkih tumačenja Kurana.

Svi koji danas zajedno slave iftar mogu da potvrde: Živeti zajedno je moguće – rekao je Gauk.

On je zaključio da druženje ponekad čak može zameniti duge rasprave, pogotovu ako se sledi zlatno pravilo koje je, kako je podsetio, zajedničko za sve velike religije, a glasi jednostavno – ponašaj se prema drugima onako kako želiš da se drugi ponašaju prema tebi.

Tanjug
Foto: Twitter/vittart75

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter