Izvor:
08.07.2017 u 02:16
0

GRANIČNA NEIZVESNOST: Tramp insistira da Meksiko plati zid, Penja neće ni da čuje! (foto)

Predsednici SAD i Meksika, Donald Tramp i Enrike Penja Nijeto, sastali su se danas prvi put od kada je Tramp preuzeo dužnost predsednika s planom da podigne zid na američko-meksičkoj granici, uz tvrdnju da će to finansirati Meksiko.

Do prvog sastanka Trampa i Nijeta došlo je na marginama samita Grupe 20 industrijski razvijenih zemalja sveta, a njih dvojica su se krajem januara u telefonskom razgovoru složili da će raditi na prevazilaženju razlika o izgradnji zida na granici.

Meksički predsednik je trebalo da bude među prvim gostima iz inostranstva u Beloj kući posle Trampove inauguracije, ali je otkazao posetu pošto je Tramp potpisao ukaz o početku izgradnje zida duž granice SAD s Meksikom i plana da Meksiko finansira tu izgradnju.

Tramp smatra da je zid ključan u borbi protiv trgovine drogom i sprečavanjem ulaska kriminalaca u SAD.

Upitan danas da li očekuje da će Meksiko platiti izgradnju zida na granici, Tramp je odgovorio: "Apsolutno".

Predsednik Meksika, međutim, tvrdi da njegova zemlja neće finansirati izgradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Tramp je rekao i da razmatra postavljanje solarnih panela na predloženi zid duž granice s Meksikom i dodao da bi "solarni zid" stvarao energiju i otplaćivao sam sebe.

Zid duž granice s Meksikom, jedno od centralnih obećanja u Trampovoj kampanji, trenutno nije u fokusu Bele kuće i njegova izgradnja još nije počela.

Kurir
Foto: Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter