Izvor:
14.06.2016 u 15:15
0

ČEKA GA PAKAO: Kosovar za Islamsku državu HAKOVAO kompjutere vojske SAD!

Kosovar Ardit Ferizi optužen je da je hakovao kompjutere pripadnika oružanih snaga SAD za potrebe Islamske države, a na sutrašnjem ročištu će, kako je sud najavio.
Prema sudskim podacima, ročište na kojem će se Ferizi izjasniti kao kriv zakazano je u američkom oblasnom sudu u Aleksandriji.

Ferizi se prvobitno izjasnio kao nedužan po optužbama za pružanje materijalne podrške teroristima i krađu identiteta, za šta mu preti maksimalna kazna zatvora u trajanju od 35 godina, navodi američka agencija.

Ferizi (21), poznat po hakerskoj šifri "Th3Dir3ctorY", bio je lider grupe kosovskih Alabanaca pod nazivom "Kosovska hakerska bezbednost", pokazuju podaci FBI-ja.

Tužioci navode da je Ferizi prošle godine hakovao privatne računare i Islamskoj državi dostavljao imena, lozinke za elektronsku poštu i brojeve telefona više od 1.300 pripadnika američke vojske.

Islamska država je u međuvremenu objavila dobijene podatke na Tviteru uz upozorenje da će vojnike napasti u njihovoj sopstvenoj zemlji. Ferizi je uhapšen u Maleziji u oktobru 2015, a od januara se suočava sa optužbama

Kada je protiv njega podignuta optužnica, američko Ministarstvo pravde je saopštilo da je to prvi slučaj te vrste i da pokazuje rešenost američkih vlasti da se suoče i osujete pokušaje IS da na nišan uzima Amerikance, "u kakvom god obliku i gde god da se to desi", navodi američka agencija.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/superhabertv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter