Izvor:
09.07.2017 u 01:06
0

DEMONSTRANTI POHARALI HAMBURG: Obijene i opljačkane desetine prodavnica u naletu besne rulje! (VIDEO)

Proteklih nekoliko dana bili su veoma burni za nemački grad Hamburg koji je ove godine bio domaćin samita G20.

Iako je samit trajao svega dva dana, brojni demonstranti, antiglobalisti i borci za ljudska prava počeli su sa protestima i pre nego što je skup svetskih lidera počeo. Veoma brzo, protesti su postali nasilni i povređeno je više od 200 policajaca, a desetine demonstranata su zadržane u pritvoru.

Gorela su policijska vozila, a policajci su odgovarali suzavcem i vodenim topovima.

Oko 200 aktivista demoliralo je nekoliko objekata u oblasti oko ulice Rondenbarg. Opustošeni su supermarketi i mnoge druge prodavnice u centru grada. Takođe, u mnoge radnje su bačeni molotovljevi kokteli. Na internetu su osvanuli brojni snimci koji prikazuju kako su demonstranti iskoristili priliku da opljačkaju šta stignu. Policija je saopštila da jedan broj lopova uspeo da pobegne, a da je oko 60 ljudi je u pritvoru i čeka podizanje optužnica.

"Nikad nismo iskusili ovoliki stepen mržnje i nasilja", rekao je portparol policije Hamburga Timo Zil.

Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter