Izvor:
09.07.2017 u 01:11
0

Tek što završio fakultet, pokrenuo je novu liniju odeće i bio je veliki mislilac: OVO JE AMERIKANAC KOJI JE UBIJEN NA ZAKINTOSU! (FOTO)

Ubistvo američkog turiste na grčkom ostrvu Zakintos potreslo je čitav svet, a istraga ovom zločinu je u toku. Prema poslednjim informacijama pored Grka i Britanca srpskog porekla, uhapšena je grupa od šestorice Srba zbog sumnje da su nasmrt prebili američkog mladića u baru “Code” u Laganasu.

Kako prenose svetski mediji, Bakari Henderson (22) bio je u baru na grčkom ostrvu sa svojim prijateljima kada mu je prišao muškarac i njih dvojica su otpočeli svađu.

Sve je preraslo u tuču na ulici, nakon što je obezbeđenje bara tražilo od muškaraca da odu. Navodno mladić je imao raspravu sa pripadnikom obezbeđenja, a kada je izašao iz bara muškarac iz obezbeđenja i barmen su krenuli za njim.

Oni su krenuli da ga tuku na ulici, a onda im se navodno jedna grupa mladića pridružila. Kako Dejli Mejl prenosi napad je trajao tridesetak sekundi.

Mladić je nakon toga prebačen u bolnicu ali je odmah po dolasku konstatovana njegova smrt.

Grčka policija na Zakintosu je obavestila američku ambasadu o smrti američkog državljanina u ranim jutarnjim časovima u petak– navodi američki Stejt Department u svom saopštenju.

Henderson je poreklom iz Ostina u Teksasu, a nedavno je diplomirao na Univerzitetu u Arizoni i ima diplomu iz poslovnih finansija i preduzetništva, što stoji na njegovom prifilu na Linkedinu.

U Grčkoj je radio na fotošutingu kako bi pokrenuo novu liniju odeće, rekla je njegova porodica za CNN.

Bakari je voleo da provodi vreme sa porodicom i prijateljima, da putuje i da upoznaje nove ljude. Bio je mislilac i uživao je u novim poslovnim poduhvatima. On je bio prava inspiracija, voleo je život i živeo je punim plućima – istakla je njegova porodica. Oni još uvek nisu objavili planove vezane za njegovu sahranu.

Predsednik Univerziteta u Arizoni Robert C. Robins je izrazio saučešće zbog ovog nesrećnog događaja, prenosi CNN.

– Svi na Univerzitetu u Arizoni smo šokirani i ožalošćeni zbog gubitka našeg Bakaria Hendersona. Naše molitve i srca su sa njegovom porodicom i prijateljima. Mogu samo da zamislim kakav gubitak njegova porodica oseća zbog njegove smrti. Uvek je tragedija kada se mladi život završi pre nego što je stvarno i otpočeo – rekao je on.

Henderson je srednju školu u Ostinu završio 2013. godine, a tamo je važio za pravu košarkašku zvezdu, prenosi heavy.com, a bio je i navijač Lejkersa.

Ovo nije prvi ovakav slučaj na Zakintosu, koji važi za popularno turističko mestu u Grčkoj.

Tokom 2011. godine ubijen je još jedan turista Robert Sebage (18) iz Hemšira. Njemu je smrtonosne povrede zadao taksista Stelios Morfis (22).

Pored Roberta četvorica njegovih prijatalja su povređeni kada su izašli u noćni provod.

Morfis je proglašen krivim za nanošenje smrtonosnih povreda i osuđen je na 11 godina zatvora. Otac nastradalog mladića je ovu presudu nazvao sramnom.

Telegraf
Foto: Facebook/Bakari Henderson

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter