Izvor:
28.04.2016 u 19:15
0

ITALIJA U ŠOKU: Uhapšen Marokanac kome je IS naložila napad u Rimu

Italijanska policija je u sklopu istrage stranih džihadista uhapsila četvoro ljudi, uključujući jednog Marokanca koji živi u Italiji, a koji je dobio naređenje od takozvane Islamske države da izvrši napad u Rimu tokom Svete godine, saopštilo je danas italijansko tužilaštvo.

Tužilac iz Milana Mauricio Romaneli je izjavio da su policajci presreli razgovor u kojem se sa teritorije IS nalaže izvršenje terorističkih napada u Italiji, "uz poseban fokus na Rim", kao i na Svetu godinu koja je sada u toku, prenela je agencija AP.

Nema naznaka da je napadi trebalo da se izvrše u bližoj budućnosti, a Romaneli navodi da su vlasti reagovale brzo i okončale istragu, tokom koje je uhapšeno četvoro ljudi, a izdati su i nalozi za hapšenje još dvojice, za koje se veruje da se nalaze na teritoriji pod kontrolom IS.

Među uhapšenima je Marokanac Abderahim Mutahrik i njegova supruga Salma Benčarki, koji su navodno planirali da zajedno sa svojom decom starom dve i četiri godine otputuju iz grada Leko, severno od Milana, na teritoriju IS.

Mutahrik, koji je od IS dobio naređenje da izvrši napad u Italiji je, prema navodima tužilaštva, imao italijansko državljanstvo i bio je uspešan bokser. U gradu Vareze na severu Italije je uhapšen još jedan Marokanac, Abderahman Kačija (23), koji je planirao da putuje sa Mutahrikom i njegovom suprugom.

Tužilaštvo je takođe izdalo naloge za hapšenje Marokanca Mohameda Koraičija i njegove supruge, koji su prošle godine sa troje male dece napustili Italiju i otišli na teritoriju IS.

Koraiči je tamo postao borac IS i naredio je terorističke napade u Italiji dok je istovremeno pravio planove za priključivanje još jedne porodice Islamskoj državi.

Izvor:Tanjug
FOTO:Twitter/crystallyn

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter