Izvor:
23.08.2017 u 21:36
0

Angela Merkel o korejskoj krizi: Za diplomatski pritisak, a protiv rata sa Severnom Korejom!

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da još postoji mogućnost da se na Severnu Koreju izvrši diplomatski pritisak.

"Ne vidim vojno rešenje za Severnu Koreju, smatram da je ono pogrešno, a uverena sam da diplomatske mere nisu u potpunosti iskorišćene", rekla je Merkelova na konferenciji u Berlinu, prenosi Tas s.

Prema njenim rečima, Kina, Japan i Južna Koreja trebalo bi da budu zainteresovane za "postavljanje takvog čoveka (severnokorejskog lidera) na njegovo mesto".

"Verujem da svetska zajednica to može da uradi bez vojnog mešanja", istakla je nemačka kancelarka.

Ona je dodala i da su SAD već napravile diplomatske napore i "bez korišćenja ratoborne retorike", kao i da bi zemlje EU trebale da imaju aktivniju ulogu u rešavanju te krize.

tanjug.rs
Foto: Twitter/EstadaoInter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter