Izvor:
31.08.2017 u 23:41
0

TRAGEDIJA U INDIJI: Devojčica (12) se ubila jer je nastavnica ponizila zbog menstruacije!

Policija u Indiji istražuje slučaj dvanaestogošnjakinje devojčice koja se ubila nakon što je nastavnica isprozivala zbog krvavih mrlja od menstruacije koje su se pojavile na njenoj školskoj uniformi.

Nakon poniženja koje je preživela na času, ispred celog razreda, mlada Indijka je izvršila samoubistvo. Ostavila je poruku u kojoj je svojim roditeljima otkrila razlog.

Naime, u pismu je detaljno opisala mučenje koje je doživela na času. Prema rečima drugih učenika, devojčici je procurela krv na uniformi od menstrualnog ciklusa i tada je potražila pomoć, ali je doživela neprijatno poniženje.

Nastavnica je pred svima devojčici rekla da podigne majicu i da ostane u šalvarama. Zatim joj je dala krpu za brisanje poda, dok je krvava mrlja i dalje stajala na njenoj uniformi.

"Učiteljica nije uzela u obzir da je bilo i dečaka u odelenju", navodi se u izveštaju "News Minute".

Besni roditelji, nakon što su saznali šta im se dogodilo sa ćerkom, prijavili su nastavnicu policiji. Istraga je i dalje u toku, a svi nastavnici i učenici iz škole su na saslušanju.

Menstruacija je tabu tema u Indiji, zbog čega se žene i devojke se često smatraju nečistim i podvrgavaju se diskriminaciji. Tokom menstrualnog ciklusa ne smeju da ulaze u hramove, ali ni da pripremaju određenu hranu.

alo.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter