Izvor:
01.09.2017 u 16:44
0

Lavrov u svom stilu: ZA TANGO JE POTREBNO DVOJE, A AMERIKA UPORNO IGRA BREJKDENS!

Rusija je zabrinuta zbog napora NATO-a da promeni vojnopolitičku situaciju na evroatlantskom području, izjavio je ministar spoljnih poslova prilikom obraćanja studentima.

"Posebno zabrinjavaju stalni napori NATO-a da promeni vojno-političku situaciju u evroatlantskom regionu, uključujući povećanje vojnog prisustva i infrastrukture u regionima koji se graniče sa Rusijom, uključujući, naravno, stvaranje evropskog segmenta američke globalne protivraketne odbrane", rekao je Lavrov.

Moskva se nada da će zdrav razum omogućiti i da se obnove odnosi Rusije i Evropske unije, rekao je ministar Lavrov.

Moskva će reagovati na odluku SAD da zatvori generalni konzulat Rusije u San Francisku čim završi analizu ovog poteza Vašingtona, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova.

"Mi smo tek sinoć dobili detaljnu notu i bavimo se time. Reagovaćemo čim završimo ovu analizu", naglasio je Lavrov.

Sjedinjene Americke Države su u četvrtak najavile nova ograničenja u radu ruskih diplomatskih predstavništava u SAD, prema kojima se od 2. septembra zatvara generalni konzulat Ruske Federacije u San Francisku i konzularni objekti u Vašingtonu i Njujorku.

Ranije je Moskva kao odgovor na zatvaranje diplomatskih objekata u SAD i proterivanje diplomata naložila Vašingtonu da smanji broj diplomatskih predstavništava u Rusiji na 455 osoba, čime su po broju izjednaceni sa ruskim osobljem u Sjedinjenim Americkim Državama.

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter