Izvor:
01.09.2017 u 22:26
0

AMERIKA VRAĆA RUSIMA: Zatvara se ruski konzulat u San Francisku!

"Zahtevamo od ruske vlade da zatvori konzulat u San Francisku, objekat u Vašingtonu, kao i u Njujorku"

SAD su juče naložile Rusiji da zatvori svoj konzulat u San Francisku kao i dva objekta u Vašingtonu i Njujorku kao odgovor na to što je Moskva smanjila američko diplomatsko osoblje u Rusiji.

Stejt department je saopštio da je ta odluka doneta "u duhu reciprociteta", dodajući da je rok za zatvaranje objekata do subote 2. septembra, prenosi AFP.

– Verujemo da je ova akcija neopravdana i štetna za odnose dve zemlje – navodi se u saopštenju.

– Zahtevamo od ruske vlade da zatvori konzulat u San Francisku, objekat u Vašingtonu, kao i u Njujorku – saopštila je portparol Stejt departmenta Heder Nuert.

Kako se dodaje, obe zemlje će na ovaj način ostati sa po tri konzulata.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da "žali" zbog povećanih napetosti između Moskve i Vašingtona"započetih" odlukom SAD da zatvore generalni konzulat Rusije u San Francisku i dva konzularna objekta u Vašingtonu i Njujorku.

– Ministar žali zbog rasta napetosti u bilateralnim odnosima koji nismo inicirali mi i smatra da će nove američke mere biti pažljivo proučene u Moskvi – navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova.

Saopštenje je izdato nakon telefonskog razgovora Lavrova i američkog državnog sekretara Reksa Tilersona.

Ruski konzul u San Francisku Sergej Petrov rekao je za RIA Novosti da će generalni konzulat delovati u skladu sa odlukom koju će doneti rusko rukovodstvo u vezi sa odlukom Amerikanaca.

Telegraf
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter