Izvor:
23.06.2016 u 00:53
0

MERKELOVA ISKRENA: Naravno da želim da Britanija ostane u EU

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se nada da će se građani Britanije izabrati da ostanu u Evropskoj uniji.

Naravno da želim da Britanija ostane u EU, ali odluka je na britanskim građanima – rekla je Merkel uoči sutrašnjeg referenduma.

Merkel je to izjavila novinarima posle sastanka sa poljskom premijerkom Beatom Šidlo, koja je takođe izrazila nadu da će Britanci odlučiti da ostanu u Uniji. EU će, kazala je Šidlo, poštovati ishod referenduma, ma kakav bio, prenela je agencija AFP. Šidlo je istakla da EU treba da nastavi da se razvija i da "deluje odlučno i jedinstveno".

U Velikoj Britaniji se sutra održava referendum o ostanku te zemlje u Evropskoj uniji ili izlasku iz nje koji bi mogao u značajnoj meri da odredi budućnost ne samo Britanije, već i Evrope.

Ishod referenduma na kojem pravo glasa ima više od 46 miliona birača, zasad je potpuno neizvestan, a referendumsko pitanje glasi "Da li Ujedinjeno Kraljevstvo treba da ostane članica EU ili da napusti EU?".

Tanjug
Foto: Twitter/CRI Türkçe

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter