Izvor:
09.09.2017 u 18:59
0

HILARI PIŠE KNJIGU: Nije štedela kritike upućene Trampu!

U svojoj novoj knjizi Hilari Klinton opisuje poraz koji je pretrpela od Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima 2016. godine, priznaje lične greške i brani svoju strategiju u kampanji.

Klintonova nije štedela na kritici Trampa, ali je iznela i nekoliko faktora koji su doprineli njenom porazu, kao što je navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore, optužbe bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija u vezi sa spornim mejlovima, borba za unutarstranački izbor sa Bernijem Sandersom, a pominje čak i svoj pol, piše AP.

Osvrnula se i odgovorila na uobičajene kritike njene kampanje, uključujući i to da je ignorisala radničku klasu, na osnovu čega je Tramp zadobio podršku nekoliko saveznih država SAD.

Klintonova se već našla na meti podsmeha zbog toga što planira turneju u cilju promocije knjige baš kroz one savezne države koje su je na kraju i koštale izbora.

U knjizi, međutim, ona piše da je njena kampanja potrošila više novca na reklame u saveznim državama Mičigen i Pensilvanija, gde je izgubila, nasuprot bivšem predsedniku Baraku Obami, koji je u njima pobedio.

Po njenom prizanju, iznenadili su je rezultati u saveznoj državi Viskonsin, gde je bila u vođstvu do samog kraja.

"Pustimo je da radi šta želi da radi iz kog razloga da radi, ali na kraju nema veze. Toliko toga se dešava svaki dan sa Trampom. Većina demokrata je ne krive za ono što se desilo u novembru. Nadam se, zbog nje, da će prodati dovoljno knjiga, ali ako misli da će uticati na debatu u bilo kom smislu, smatram da je u zabludi više nego što je iko mislio", rekao je demokratski anketar Pol Maslin.

Bes Klintonove oštrije je fokusiran na Komija. Ona iznosi argumente da je bila u vođstvu do 28. oktobra, kada je Komi ponovo počeo da pominje sporne mejlove, koji su je pratili celu kampanju.

U knjizi ona priznaje da je to što je koristila privatni i-mejl nalog dok je bila u Stejt departmentu bilo "glupo", ali optužuje Komija da joj je narušio izgled, nazvavši ga "ishitrenim" zbog toga što je ponovo pokrenuo istragu o mejlovima u poslednjim danjima kampanje.

Demokrata iz savezne države Mičigen, Brendon Dilon, rekao je da knjiga Klintonove može da pomogne demokratama da "nauče prave lekcije iz 2016. godine".

izvor/tanjug

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter