Izvor:
12.09.2017 u 16:06
0

Mladi imigranti žrtve zlostavljanja na putu ka Evropi!

Više od tri četvrtine dece i mladih, koji pokušavaju da dođu u Evropu preko Sredozemlja, žrtve su zlostavljanja na tom putu, navodi se u danas objavljenom u izveštaju agencija UN.

Dečiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) i Međunarodna organizacija za migracije navode da su mladi migranti koji dolaze iz podsaharske Afrike naročito izloženi riziku od zlostavljanja, najverovatnije zbog rasizma, prenosi AFP.

U ispitivanje agencija UN bilo je uključeno 22.000 migranata i izbeglica, uključujući 11.000 dece i mladih.

Istovremeno, Visoki komesarijat UN za izbeglice saopštio je danas da više od polovine dece izbeglica u svetu, ukupno oko 3,5 miliona, ne pohađa školu i pozvao da se obezbede veća i stabilnija sredstva za njihovo obrazovanje.

Oko 3,5 miliona nije provelo nijedan dan u školi prošle godine od oko 6,4 miliona dece, uzrasta od pet do 17 godina, koje su bile pod nadzorom UNHCR prošle godine, navela je ta agencija.

U izveštaju se navodi da je to blago poboljšanje u odnosu na prošlu godinu, kada je taj broj iznosio 3,7 miliona.

izvor/tanjug.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter