Izvor:
12.09.2017 u 18:18
0

Postignut dogovor: RUSIJA PRODAJE TURSKOJ SISTEM „S-400“!

Turska je potpisala sporazum sa Rusijom o kupovini odbrambenih raketnih sistema S-400, što je prva veća turska kupovina oružja iz Moskve, pišu danas turski dnevnici.

Ovaj sporazum je najznacajniji dogovor koji je Ankara postigla sa jednim od proizvođača oružja koji nije članica NATO, preneo je AFP.

"Sporazumi o kupovini S-400 iz Rusije, su potpisani. Depozit je plaćen koliko ja znam", rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, izvestili su "Hurijet" i drugi turski dnevnici.

Moskva je, takođe, potvrdila da je postignut sporazum sa Turskom.

Vladimir Kozhin, savetnik ruskog predsednika za vojno-tehničku saradnju, rekao je da je ugovor potpisan i da su u toku pripreme za njegovo sprovođenje.

Kozhin je dodao da su odluke vezane za ovaj sporazum u skladu sa ruskim strateškim interesima i da razume zašto pojedine zapadne države pokušavaju da izvrše pritisak na Tursku.

Odnosi Rusije sa NATO su u krizi od ruske aneksije Krima, a Turska, koja je članica NATO trenutno ima probleme u odnosu sa SAD zbog brojnih pitanja, konstatuje AFP.

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter