Izvor:
12.09.2017 u 18:33
0

FRANCUSKA PROTESTUJE: Radnici nezadovoljni zakonom o radu!

Širom Francuske danas će biti održani protesti protiv reformi zakona o radu koje je planirao da unese predsednik Francuske Emanuel Makron.

Jedan od najvećih sindikata u Francuskoj, Generalna konfederacija rada (CTG), pozvao je svojih 4.000 članova na štrajk, dok su istovremeno zaposleni u železnici, javnim službama i studenti pozvani da protestuju na ulicama Pariza, Marseja i Tuluza, preneo je AFP.

Francuska policija rasporedila je na ulice Pariza mobilne policijske jedinice u iščekivanju popodnevnog protesta u francuskoj presonici, preneo je AP.

Prema rečima predstavnika sindikata CGT Denisa Vavsorija, određeni broj zaposlenih na Ajfelovoj kuli planira da popodne, takođe, obustavi rad i za sada se ne zna da li će kula ostati otvorena za turiste.

Na hiljade sindikalnih aktivista već je jutos protestovalo u Marseju, Arveu i drugim francuskim gradovima.

izvor/tanjug.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter