Izvor:
15.09.2017 u 01:26
0

Moskva o merama SAD protiv „Laboratorije Kasperski“!

Diskriminišući koraci protiv „Laboratorije Kasperski“ bacaju senku na ugled SAD kao pouzdanog partnera, a za Kremlj takve akcije američke strane predstavljaju manifestaciju nelojalne konkurencije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„To u celosti baca senku na imidž naših americkih kolega kao pouzdanih partnera zato što su takve akcije na nivou nelojalne konkurencije, na nivou kršenja svih međunarodnih trgovinskih pravila i, naravno, imaju za cilj podrivanje pozicija konkurentnih ruskih kompanija u svetu, u ovom slučaju ’Laboratorije Kasperski‘. To je za žaljenje“, odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da li ova odluka utiče na rad ruskih kompanija na zapadu, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim recima, država će „gde god je to moguće“ podržati kompanije kao što je „Laboratorija Kasperski“.

„Laboratorija Kasperski“ je saopštila da kompanija ne pomaže nijednoj vladi u pokušaju sajber-špijunaže ili agresivne aktivnosti u sajber-prostoru.

Kompanija je izjavila da su optužbe americkih vlasti zasnovane na lažnim i netačnim podacima i uverena je da će istraga potvrditi neosnovane optužbe.

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD je ranije saopštilo da sve državne ustanove u zemlji moraju da prekinu da koriste proizvode „Laboratorije Kasperski“ u roku od tri meseca zbog navodnih veza pojedinih predstavnika te kompanije sa ruskim obaveštajnim službama.

Ruska kompanija je saopštila da je razočarana odlukom SAD i dodala je da nikada nije pomagala niti će pomagati u sajber-špijunaži ili agresivnoj delatnosti u sajber-prostoru neke države.

Tanjug
Foto: Twitter/mozya71/Twitter/charlesmilander

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter