Izvor:
16.09.2017 u 17:51
0

UHAPŠEN BOMBAŠ IZ LONDONSKOG METROA!

Britanska policija saopštila je danas da je u regionu južnog lučkog grada Dovera uhapsila 18-godišnjeg muškarca pod sumnjom da stoji iza napada bombom u londonskom metrou u kojem je u petak povređeno 29 ljudi, a hapšenje je opisala kao značajno.

Iako smo zadovoljni postignutim napretkom, nastavljamo istragu, a nivo opasnosti ostaje kritičan – rekao je Nil Bejsu, viši nacionalni koordinator za antiterorističke policijske aktivnosti, prenosi Rojters.

Osumnjičeni je uhapšen u skladu sa Zakonom o terorizmu, navodi britanska agencija.

Britanska služba bezbednosti identifikovala je juče osumnjičenog za umešanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj Njuz, citirajući snage bezbednosti.

Dok britanske vlasti sprovode istragu, na stotine vojnika raspoređeno je danas širom zemlje iz bezbednosnih razloga, pridruživši se policajcima na javnim mestima kako bi sprečili eventualne napade posle jučerašnje eksplozije u londonskom metrou.

Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na "kritičan" kasno sinoć, nakon što je bomba delimično eksplodirala tokom jutarnje gužve u saobraćaju, što znači da vladine operativne snage veruju da bi mogao da usledi još jedan napad, navodi AP.

Napad se dogodio juče ujutro u vozu na londonskoj metro stanici "Parsons grin", a policija ga je proglasila terorističkim aktom.

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za taj napad, a saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Rojters.

Informer.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter