Izvor:
17.09.2017 u 14:28
0

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA NAPAD U LONDONU: Ko je krivac za pogibiju 30 osoba?

Britanske vlasti danas nastavljaju potragu za osumnjičenima za napad na voz u podzemnoj železnici u Londonu, u kojem je povređeno 30 osoba.

Britanska policija razmatra mogućnost da je više od jedne osobe bilo odgovorno za napad, izjavio je viši koordinator policijske službe za borbu protiv terorizma Neil Basu.

"Još uvek sprovodimo veliki broj istraga i velikom brzinom. Naši prioriteti su … da identifikujemo i lociramo bilo koje druge potencijalne osumnjičene", izjavio je za Rojters Basu.

Britanska policija evakuisala je juče žitelje Sanbarija nastanjene u blizini kuće koju je pretraživala nakon hapšenja 18-godišnjeg mladića, osumnjičenog za bombaški napad u londonskom metrou, u petak.

U saopštenju policije navedeno je da su žitelji koji stanuju u blizini objekta na adresi koje pretražuju u Sanbariju, nedaleko od aerodroma Hitrou, evakuisani iz preventivnih razloga.

Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na "kritičan" u petak kasno uveče, što znači da vladine operativne snage veruju da bi mogao da usledi još jedan napad, naveo je AP.

Napad se dogodio u petak ujutro u vozu na londonskoj metro stanici "Parsons grin", a policija ga je proglasila terorističkim aktom.

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za taj napad, a saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Rojters.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter