Izvor:
30.06.2016 u 13:51
0

SAVET BARAKA OBAME: Morate da osmislite MUDAR PLAN!

Američki predsednik Barak Obama izrazio je danas uverenje da će Evropska unija osmisliti mudar plan za situaciju posle Bregzita.

On je, kako prenosi AP, poručio je britanskom premijeru Dejvidu Kameronu, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i drugim evropskim liderima da posle Bregzita da duboko udahnu i razviju mudar plan koji javnost može da razume i koji će moći da se sprovede.

Obama je u govoru u kanadskom parlamentu rekao da će proces odvajanja iz EU će biti težak, ali da "nema potrebe za panikom", prenosi AP.

Nakon referenduma u Britaniji od pre nedelju dana, finansijska tržišta su se smirila, rekao je Obama dodavši da pozdravlja pripreme centralnih banaka, ministara finansija i američkog ministarstva finansija.

Međutim, naveo je on, postoji prava dugoročna zabrinutost za ionako slab globani rast, a taj trend bi mogao da se pogorša, naročito ako dođe do zastoja u investicijama u Britaniji i na evropskom kontinentu.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter