Izvor:
30.06.2016 u 16:26
0

HRVATSKA I BRITANIJA KATEGORIČNE: Danas neće biti otvorena sporna poglavlja 23 i 24!

Poglavlja 23 i 24 neće biti otvorena danas, iako su zvaničnici EU do poslednjeg trenutka pokušavali da do toga dođe, saznaje dopisnik RTS-a iz Brisela..

Članice EU pokušale su i u ponedeljak da postignu dogovor o otvaranju poglavlja 23 (Pravosuđe i temeljna prava) zato što prevashodno Hrvatska iz "suštinskih razloga" i Velika Britanija "tehnički" zbog situacije s Bregzitom nisu dale saglasnost da se to učini 30. juna.

Hrvatski premijer Tihomir Orešković precizirao je juče da je reč o tri uslova koji se odnose na nadležnost za suđenja za ratne zločine, pitanje zaštite manjina i saradnju s Haškim sudom.

Izvor: RTS
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter