Izvor:
01.07.2016 u 20:47
0

UN IZDAO STRAVIČNO SAOPŠTENJE: Svako peto Nigerijsko dete će umreti od gladi!

Desetine hiljada dece u Nigeriji će umreti od gladi ove godine ukoliko im se odmah ne pruži pomoć, objavile su Ujedinjene nacije nakon obilaska oblasti koja je izolovana zbog nasilja Boko Harama.

Skoro 250.000 dece mlađe od pet godina će oboleti od neuhranjenosti , rekla je Džin Gof, predstavnik Nigerije u UNICEF-u, prenosi Rojters.

"Ukoliko im ne donesemo pomoć, svako peto dete će umreti, to ne možemo da dozvolimo" rekla je Gof.

Tokom prošle godine nigerijska vojska je povratila veći deo teritorije koji je bio pod okupacijom, navodi Rojters.

"Unapredenje bezbednosti je omogućilo ulazak humanitaraca u oblasti koje su ranije bile odsečene, a uslovi koje smo zatekli su poražavajući", izjavila je Munira Safildin, koordinatorka za Nigeriju.

"Potrebna je pomoć u hrani za više od pola miliona ljudi u zemlji koja je zbog nasilja ostala bez poljoprivrede, tržište je poremećeno a cena hrane je nedostižna", navodi se u zajedničkom sapopštenju posmatrača UN-a.

Izvor:Tanjug
Twitter/charis4children

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter