Izvor:
04.11.2017 u 23:59
0

Italijanska policija zaplenila 100 tona dizel goriva!

Italijanska policija saopštila je danas da je zaplenila više od 100 tona krijumčarenog dizel goriva sa broda koji je plovio iz Libije i uhapsila kapetana zbog šverca i pranja novca.

Brod koji je plovio pod zastavom Togoa nosio je gorivo u nekoliko skrivenih cisterni zajedno sa još 11 tona švercovanih cigareta, navodi se u saopštenju finansijske policije sicilijanskog grada Sirakuze.

Kapetan broda, 25-godišnji Indonežanin stavljen je u kućni pritvor, dok ostalih četvoro članova posade, takođe iz Indonezije, nisu uhapšena, prenosi Rojters.

Brod je presretnut u vodama Sicilije 26. oktobra i tužilaštvo u Sirakuzi još uvek vodi istragu o tome odakle je gorivo tačno uzeto i gde se planirala njegova prodaja, navodi se u saopštenju.

Sicilijanska policija uhapsila je u oktobru šest osoba i izdala nalog za hapšenje još tri lica zbog pripadnosti libijskoj krijumčarskoj grupi koja je benzinskim stanicama u Italiji i Evropi prodala dizel gorivo u vrednosti najmanje 30 miliona evra.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter