Izvor:
05.11.2017 u 14:10
0

BRISEL ZA PETAMA PUDŽDEMONU: Belgijski tužioci razmatraju nalog za hapšenje katalonskog lidera!

Tužioci Briselskog regiona saopštili su da razmatraju evropski nalog za hapšenje smenjenog katalonskog lidera Karlesa Pudždemona i da se nadaju da će što pre pokrenuti ekstracioni postupak.

Briselski tužioci navode u saopštenju da su im njihove federalne belgijske kolege predale nalog za hapšenje Pudždemona i njegovih četvoro saradnika zbog veza koje pet katalonskih političara ima sa Briselom.

U saopštenju se ne objašjava kakve su to veze, navodi AP.

Pudždemon i bivši članovi njegovog kabineta došli su u Belgiju nakon što ih je španska vlada smenila pre nedelju dana.

Nije poznato gde se Pudždemon tačno nalazi, mada je on naveo na Tviteru da je spreman da sarađuje sa belgijskim vlastima.

Belgijski tužioci naveli su da zajedno sa federalnim tužiocima ispituju nalog za hapšenje iz Španije "kako bi započeli pravnu proceduru što pre i u skladu sa zakonom".

izvor:tanjug.rs
Foto: rt/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter