Izvor:
05.11.2017 u 18:02
0

TRAŽI PUTINOVU POMOĆ: Tramp očekuje da mu ruski predsednik pomogne u rešavanju krize sa Pjongjangom!

Predsednik SAD Donald Tramp izrazio je očekivanje da će razgovarati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama predstojećeg samita u Vijetnamu.

On je rekao da želi njegovu pomoć kada je u pitanju kriza sa Severnom Korejom.

Tramp, koji boravi u poseti Japanu, rekao je da će s brojnim svetskim liderima razgovarati o vršenju pritiska na Severnu Koreju zbog nuklearnog programa te zemlje, ali i da bi "želeo Putinovu pomoć", prenela je agencija AP.

Donald Tramp i Vladimir Putin mogli bi da se sastanu u dva navrata tokom azijske turneje američkog predsednika, i to najpre na samitu u Vijetnamu, a kasnije i na Filipinima.

Predsednici SAD i Rusije prethodno su razgovarali u julu na marginama samita G20 u Hamburgu.

Ruski ambasador Anatolij Antonov rekao je novinarima u Čikagu da će eventualni sastanak Trampa i Putina doprineri međunarodnom miru, ;navodi Tass.

"Mislim da su kontakti između lidera uvek korisni", rekao je Antonov na marginama konferencije ruskih i američkih naučnika u Čikagu, i dodao da ima pozitivna očekivanja kada je u pitanju sastanak Putina i Trampa.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima u petak da su u toku pregovori o sastanku Putina i Trampa na marginama samita ;Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC ;- Asia Pacific Economic Cooperation) koji će biti održan u Vijetnamu 10. i 11. novembra.

izvor:b92.net
Foto:Twitter/MichaelDelauzon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter