Izvor:
06.11.2017 u 01:46
0

ISPLIVALE TAJNE SVETSKE ELITE: Na 14 miliona strana skriveno bogatstvo, u aferu uvučena kraljica, Trampovi ljudi, Putinov zet…!

Najveće svetske kompanije, čelni ljudi država i druga velika imena svetske političke scene, ali i zabave i sporta koji su svoj imetak sklonili u okviru tajnih "rajeva za porez" biće otkrivena ove nedelje u okviru ogromnog novog istraživačkog projekta koji će ispitati ofšor carstva Velike Britanije, objavio je britanski "Gardijan".

Podaci su se pojavili samo nedelju dana nakon objave 13.4 miliona datoteka u okviru kojih su obelodanjena globalna okruženja gde cveta zloupotreba poreza, kao i kompleksni, a naizgled površni načini da najimućnije kompanije mogu legalno da zaštite svoje bogatstvo.

Dokumenti su stigli od dva provajdera ofšor servisa i kompanija koja registruje 19 poreskih rajeva pala je pod perom nemačkog "Zidojče Cajtunga", a sve je objavljeno zahvaljujući Internacionalnom konzorcijum istraživačkog novinarstva sa partnerima u koje spadaju i britanski "Gardijan", "Bi-Bi-Si" i "Njujork tajms".

U okviru projekta koji je nazvan "Rajski papiri", između ostalog navedeno je:

  • Milioni fundi od privatnog imanja kraljice Velike Britanije Elizabete Druge koji su uloženi u fond na Kajmanskim ostrvima, pa i deo sredstava koji je otišao trgovcu optuženom za eksploatisanje siromašnijig porodica i ranjivog naroda.
  • Obilna ofšor poslovanja sa članovima Kabineta predsednika SAD Donalda Trampa, kao i njegovim savetnicima i donatorima, uključujući i velike isplate od firme čiji je suvlasnik zet Vladimira Putina koje su usmerene grupaciji sekretara za trgovinu SAD Vilbura Rosa.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter