Izvor:
06.11.2017 u 04:28
0

BUKUREŠT: Protesti zbog pravosudnog zakona!

Više od 7.000 građana Rumunije okupilo se večeras u Bukureštu, kako bi protestovali zbog namere Vlade da usvoji zakone, za koje se smatra da će oslabiti napore da se iskoreni korupcija.

Demonstranti su se okupili ispred zgrade Vlade, nose rumunske zastave i uzvikuju "demokratija je pod opsadom", da je vladajuća Socijaldemokratska partija "crvena kuga", duvaju u vavuzele i lupaju u bubnjeve prenosi AP.

Rumunska agencija Agerpres prenosi da okupljeni nose i transparente na kojima piše "želimo nezavisno pravosuđe", "prevremeni izbori", "šta čekate, novu diktaturu?".

Kako se navodi, protesti su osim u Bukureštu organizovani i u još najmanje osam rumunskih gradova.

Strani ambasadori i EU usprotivili su se donošenju predviđenog zakona, jer omogućava osobi koja je bila krivično osuđena da bude uzabrana za predsednika držve, kao i ministru pravde da imenuje vrhovne tužioce.

Blic.rs
Foto: Arhiva/Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter