Izvor:
11.11.2017 u 18:08
0

Putin pohvalio Trampa: „Civilizovan i obrazovan čovek, imali smo normalan dijalog“!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je imao normalan dijalog s američkim predsednikom Donaldom Trampom na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je Putin Trampa opisao kao nekog ko je civilizovan, obrazovan i lak za saradnju.

Navodi se da je Putin kazao da do pominjanog bilateralnog sastanka njih dvojice na samitu APEC nije došlo zbog gustog rasporeda obe strane i problema sa protokolom koje nije obrazložio.

Rojters navodi da je Putin u obraćanju novinarima na kraju samita poručio da i dalje postoji potreba za daljim kontaktima SAD i Rusije, kako na nivou šefova država tako i njihovih zvaničnika, kako bi se razgovaralo o pitanjima koja uključuju bezbednost i ekonomski razvoj.

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, danas su nakratko razgovarali na marginama drugog dana samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu i potvrdili zajedničko saopštenje o Siriji, prenosi TAS S.

U saopštenju piše da predsednici potvrđuju odlučnost u borbi protiv Islamske države kako bi došlo do konačne pobede nad njom, kao i da poštuju suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Sirije.

Prethodno su se dvojica predsednika rukovala na sinoćnjoj gala večeri dobrodošlice koju su organizovali domaćini, a iz Bele kuće je saopšteno da Tramp i Putin neće održati formalni sastanak u Vijetnamu.

tanjug.rs
Foto: Facebook RT/printscreen, Twitter/MichaelDelauzon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter