Izvor:
14.11.2017 u 21:01
0

AJKULA NAPALA SURFERA: Udario je pesnicom u njušku i molio Boga da preživi!

Surfer novajlija, Čarli Fraj, uspeo je da se odbrani od ajkule tako što je udario po njuški.

Napad se desio nadomak obale Australije, a surfer je uspeo da prođe sa lakšim povredama desnog ramena i nadlaktice.

Fraj je po profesiji doktor, a rekao je da je nedavno gledao video klip na sajtu JuTjub, u kome je profesionalni surfer Mik Fening opisao svoj famozni beg od ajkule tokom takmičenja 2015. godine.

– Kada se desilo, rekao sam sebi uradi isto što je i Mik uradio. Samo je udari u njušku. Dakle Mik, ako gledaš ili slušaš, dugujem ti pivo. Hvala ti puno – rekao je Fraj, prenosi AP.

On se u trenutku napada nalazio na plaži Avoka, 100 kilometara severno od Sidneja.

– Surfovali smo i osetio sam ogroman udarac sa desne strane. Prišla mi je neprimećeno. Mislio sam da se drug šali sa mnom. Okrenuo sam se i video ajkulu kako izlazi iz vode i pomalja glavu. Samo sam je udario u njušku levom rukom i onda sam uspeo da pobegnem nazad na dasku, zovnem drugove, a na sreću, naleteo je i talas tako da sam odsurfovao -priča Fraj.

On kaže da uopšte nije primetio krvavu ruku dok nije došao na obalu.

– Nisam uopšte primetio u trenutku, jer dok sam surfovao samo sam mislio: ''Umreću. Stvarno ću umreti. Pomislih, surfuj na talasu koliko možes i onda plivaj svoj život – rekao je Fraj.

Ajkulu si primetili i spasioci, a koristili su i dronove da se uvere da je napustila područje.

Fraj će biti van okeana nedelju dana, ali kaže da posle toga, jedva čeka da se vrati.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter